Kerkuk (Kerkük)-Türkman-Az

Turkomans: Diasopra of Azerbaijanian Turks in Iraq- Günéy Azerbaycan, Quzéy Azerbaycan və İraq Türkmanları bir bütövün parçalarıdır

Tuesday, December 04, 2007


'Kerkük'te 1957'nin verilerini baz alacağız'

Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetimi, Kerkük'ün statüsünü belirleyecek referandum için 1957 nüfus sayımının temel alınacağını açıkladı. Kerkük'te bu yıl içinde nüfus sayımı yapılamadığı için referandum ertelenmişti.

Kürt Parlamentosu'na bağlı 140.Maddeyi Uygulanmasını İzleme Yüksek Komisyonu, bugün Parlamento Başkanı Yardımcısı Dr. Kemal Kerkuki yönetiminde toplandı. Toplantıda, Irak Anayasası'nın 140. maddenin uygulanması yönünde atılan adımlar değerlendirildi. Toplantıda, Irak Parlamentosu 140. maddeyi Uygulama Yüksek Komisyonunun sürece ilişkin olumlu ve iyi adımlar attığı ve komisyonun çalışmalarının devam ettiği dile getirildi.

Peyamner Ajansı'nda yer alan habere göre toplantıda, "Kerkük referandumu için 1957 yılında yapılan nüfus sayımının temel alınacağı ve aslen Kerküklü olduğunu kanıtlamayanların -Kürt olsun Arap olsun farketmez- referanduma katılmayacakları" belirtildi. Toplantıda, "Komisyonun toplantılarının koordineli bir şekilde devam edeceği" belirtildi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home